We trekken naar Zanzibar! Vroeg opstaan en ontbijten, en dan komt de taxi ons oppikken naar de luchthaven. In de lodge moeten we ons verblijf en eten nog betalen, en blijkbaar ook de taxi. Betalen met kaart kan daar niet, dus we grabbelen onze cash tesamen. We komen net 1000 Tanzaniaanse Shilling tekort (= €0,5), en het vriendelijke meisje wuift het weg. Anne en ik halen opgelucht adem; weeral chance 😊

De luchthaven van Arusha voelt meer als een tentenkamp dan als een luchthaven. Alles zo’n beetje bric-à-brac samengezet, geen wachtruimtes binnen, alles in tentjes. Ik sta langs de zijkanten naar het op- en afgaan van de vliegtuigjes te kijken en vind het allemaal heerlijk. Om 5 minuten voor vertrektijd worden we in ons vliegtuigje geduwd, met zo’n 30 passagiers in totaal, zonder seat numbers, iedereen gaat zitten waar er plaats is. Anne en ik kijken mekaar stiekem toch een klein beetje zenuwachtig aan.

En daar gaan we; smooth de lucht in. Als we boven de wolken komen, zien we... de besneeuwde top van Mount Kilimanjaro, en er trekt even een verrukte kreet door het vliegtuig. Ik denk ‘zonder verandering van plan hadden we dit gemist’ en net op dat moment spreekt Anne diezelfde gedachte uit.

We landen aan de westkust van het eiland, ons verblijf is aan de oostkust, waar we de Indische Oceaan zullen zien en waar de stranden blijkbaar tot de mooiste ter wereld behoren. Een taxi pikt ons op, en daar gaan we. Als we aankomen is het bewolkt maar heel warm, en de omgeving is heel mooi.

De zee is veraf, maar komt in de loop van de namiddag steeds dichterbij, tot onze verbazing helemaal tot tegen de lodge, zodat het strand volledig onder water staat. We staan op het trapje waarlangs je naar het strand kan, met de woest bulderende zee onder ons. Heerlijk!