We gaan naar Cheetah’s Rock! Die droom had Anne 2,5 jaar geleden al, toen we voor het eerst plannen maakten voor een trip naar Tanzania. Cheetah’s Rock is een Wildlife conservaat, begonnen met een klein meisje dat als kind gewonde vogeltjes, egeltjes en kittens mee naar huis sleepte, en uitgegroeid tot een grootschalig project waar met veel respect en onnoemelijk veel liefde met wilde dieren wordt omgegaan.

We worden er verwacht om 14u, dus in de voormiddag is er tijd voor de zonsopgang (de zon komt op in het Oosten en draait tegen de wijzers van de klok in naar het Westen!), voor bootjes spotten, vissers spotten, vogeltjes en mooie meisjes spotten.

De rondleiding in Cheetah’s Rock duurt 4,5u, en dat is geen minuut te lang. De hele namiddag worden we van dier naar dier gebracht, en krijgen we ontzettend veel uitleg, We zien zebra’s, bushbabies, lemurs, puma’s, leeuwen, pauwen, grote schildpadden, hyena’s en … echte cheetah’s. Bij nagenoeg alle dieren mogen we dichtbij komen, ze voederen en aaien. Elk dier heeft een persoonlijk verhaal (vaak ook triest, want veel dieren worden gered uit handen van dierensmokkelaars, veelal in erbarmelijke omstandigheden).

Als uitsmijter krijgen we ook de kans om een witte tijger van dichtbij te zien (we zitten op een rij op de bank, en één van de verzorgers loopt met haar langs, terwijl we haar aaien). Toegegeven; ik vond het best eng.